Bucataria Condimentelor

Condimente

Condimentele sunt cunoscute si folosite de foarte mult timp, despre unele dintre ele existand informatii de la inceputurile scrierii.

Rolul lor in alimentatie este deosebit de complex, fiind apreciate atat in domeniul culinar, cat si in cel al sanatatii.

In bucataria moderna, sarea si piperul – cele mai consumate condimente – nu mai sunt suficiente. Oamenii cauta gusturi si arome noi, pe care le obtin folosind condimentele si plantele aromatice. Continutul ridicat de uleiuri aromatice din plantele condimentare imbunatatesc gustul mancarurilor si dau savoare acestora.

Pentru o bucatarie bine "garnisita", specialistii in nutritie recomanda ca in dulapul cu condimente sa se gaseasca cel putin turmeric, oregano, ghimbir, salvie, patrunjel, chili, scortisoara, atat pentru gustul minunat ce il dau mancarurilor, cat si pentru beneficiile deosebite ce le aduc sanatatii.

Condimente

Filtre active

Cuisoare intregi - 200g

Pret / 100g: 12.50 lei

Cuisoarele sunt unul dintre cele mai vechi condimente atestate istoric (circa 1700 ani î.H.). Au o aroma foarte intensa, iute si un miros puternic, date de continutul ridicat de uleiuri esentiale. Au proprietati antiseptice si analgezice.

Pret 25,00 lei