Bucataria Condimentelor

Condimente

Condimentele sunt cunoscute si folosite de foarte mult timp, despre unele dintre ele existand informatii de la inceputurile scrierii.

Rolul lor in alimentatie este deosebit de complex, fiind apreciate atat in domeniul culinar, cat si in cel al sanatatii.

In bucataria moderna, sarea si piperul – cele mai consumate condimente – nu mai sunt suficiente. Oamenii cauta gusturi si arome noi, pe care le obtin folosind condimentele si plantele aromatice. Continutul ridicat de uleiuri aromatice din plantele condimentare imbunatatesc gustul mancarurilor si dau savoare acestora.

Pentru o bucatarie bine "garnisita", specialistii in nutritie recomanda ca in dulapul cu condimente sa se gaseasca cel putin turmeric, oregano, ghimbir, salvie, patrunjel, chili, scortisoara, atat pentru gustul minunat ce il dau mancarurilor, cat si pentru beneficiile deosebite ce le aduc sanatatii.

Condimente

Filtre active

Sumac - 250g

Sumacul este un condiment de baza al bucatariei arabe. Are un gust fructat, acrisor, care devine usor iute daca este tinut mai mult timp pe limba. Pe langa gustul deosebit, sumacul are si proprietati terapeutice, fiind bogat in Vitamina C si antioxidanti.

Pret 10,00 lei
  • Stoc epuizat
  • Stoc epuizat